Widek bouwt aan Europese droom

Widek, een echte Nederlandse producent van fietsaccessoires, is klaar voor de toekomst. Het familiebedrijf groeit enorm en om de vraag naar fietsbellen, snelbinders, handvatten en Qibbel fietsstoeltjes bij te kunnen houden is het tijd voor een flinke uitbreiding. Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe, grotere fabriekshal van Widek. Met resultaat.

De fabriek, waar 98% van hun producten wordt gemaakt, is van 5.500 m² naar 7.100 m² gegaan. Een grote stap waarmee ze niet alleen in capaciteit groeien maar ook alle logistieke stromen van de fabriek onder de loep nemen. Het stuk land waarop gebouwd werd was al in het bezit van Widek. Maar ze hebben gewacht op het juiste moment. De extra aandacht voor de fiets door corona, de stijgende vraag naar Europese onderdelen en de verduurzaming van mobiliteit in de steden waren de trigger. Dit was het juiste moment.

In de nieuwe fabriekshal komt de nieuwe state-of-the-art spuitgieterij met productietorens én duurzame koelsystemen voor efficiënter spuitgieten. De capaciteit van Widek wordt hiermee vergroot van 14 naar 17 spuitgietmachines, met de mogelijkheid om tot 24 spuitgietmachines door te groeien. Daarnaast is er veel ruimte voor grotere machines, voor handvatten bijvoorbeeld. Widek ziet hier veel potentie in en wil hier in Europees opzicht in groeien. De uitbreiding is een belangrijke stap voor Widek. Ze stomen zich klaar voor de toekomst.
De nieuwe fabriekshal is slechts het begin voor Widek. Het doel is om in Europa het marktaandeel te realiseren zoals ze dat in Nederland hebben. Dankzij de nieuwe hal, extra machines en logistieke verbeteringen hopen ze op 50% groei aankomende jaren. Ze gaan hard werken aan hun Europese droom om zoveel mogelijk mensen in Europa te voorzien van mooie fietsaccessoires én om te werken aan innovatieve en bijzondere producten.

Na de start van de uitbreiding in maart is eind september de nieuwe fabriekshal opgeleverd. Vanaf begin oktober is Widek begonnen met de verhuizing en intern hebben ze het pand al ingewijd. Nu is het tijd om de complete mogelijkheden van de nieuwe fabriekshal te gaan benutten en daarmee de Europese droom te realiseren.