Widek wint Fiets Innovatie Award 2016 voor CDS - Eco

Continental en Widek hebben de samenwerking gezocht voor de ontwikkeling van een riemaandrijving voor fietsen. Voor riemaandrijving is een snel groeiende interesse vanuit fietsproducenten en vanuit fietsliefhebbers.

Continental heeft een jaar geleden haar CDS-systeem op de markt gebracht; Widek heeft haar expertise op het gebied van metaal en kunststoffen ingezet om economisch gunstige tandwielen voor CDS te ontwikkelen waarbij metaal en kunststof gecombineerd zijn. Een speciaal kunststof wordt gebruikt om slijtage te minimaliseren. De grote voordelen van de combinatie van de kunststof tandwielen en de riem zijn: beperkte meerprijs ten opzichte van traditionele tandwielen en ketting, stil, schoon en onderhoudsarm.

De jury is zeer onder de indruk en noemt deze innovatie een emancipatie voor de gewone fiets. Het is Continental en Widek gelukt een riemaandrijving voor fietsen te ontwikkelen die stil, schoon en onderhoudsarm is en slechts een beperkte meerprijs ten opzichte van traditionele tandwielen en ketting kent. Deze innovatie is mogelijk door de materiaalontwikkeling van de kunststof tandwielen.